Броят на смъртните случаи, свързани с COVID-19 в Турция нарасна до

...
Броят на смъртните случаи, свързани с COVID-19 в Турция нарасна до
Коментари Харесай

Турция със скок на COVID жертви от 5 месеца

Броят на смъртните случаи, свързани с COVID-19 в Турция нарасна до 266 през последните 24 часа. Това е рекордно високо ниво от близо пет месеца.

Новите случаи през този интервал са 108 563. Това е спад в съпоставяне с предходните данни.

Това демонстрират данните на здравното министерство в сряда, представени от " Ройтерс ".

В края на декември дневните случаи възлизаха на към 20 000, само че от този момент набъбнаха заради мощно предаващия се вид на ковид Омикрон.

Броят на новите случаи достигна рекордното равнище от 111 157 инфекции предишния петък. Броят на починалите, обявени в сряда, е най-високият от 276 на 14 септември.

Припомняме, че към този момент 62% от популацията в Турция е получило две дози от имунизацията против ковид. Почти 39% от локалните поданици към този момент са реваксинирани.

Общо от началото на пандемията в Турция са регистрирани 12 милиона случая на инфектирани с ковид. Повече от 88 хиляди души са умряли, а други 11 милиона са оздравели.

Турският президент Реджеп Ердоган разгласи преди дни, че той и брачната половинка му Емине са дали позитивна проба за Омкрон разновидността на COVID-19. Президентът сподели, че той и брачната половинка му са създали теста, откакто са имали леки признаци на болестта.

" За благополучие имаме леко заболяване, за което научихме, че разновидността Омикрон ", написа Ердоган в туит. Ще продължим работата си вкъщи, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР